ВАС осъди добричката полиция заради побоя над DJ Теди Джорджо. Тодор

...
ВАС осъди добричката полиция заради побоя над DJ Теди Джорджо. Тодор
Коментари Харесай

ВАС осъди добричката полиция заради побоя над DJ Теди Джорджо

ВАС осъди добричката полиция поради побоя над DJ Теди Джорджо. 

Тодор Василев е ръководител на Общинския съвет в Дряново. Сега добричката полиция трябва да изплати на Тодор Василев обезщетение.

През 2017 година Теди Джорджо бе настанен в неврохирургията на МБАЛ “Света Ана ” във Варна с две счупени ребра, комоцио и рани по ръцете.

Върховният административен съд (ВАС) осъди ОДМВР-Добрич за нанесен побой над DJ Теди Джорджо, съобщи вестник “Труд ”.

“Труд ” се свърза с юриста на DJ Теди Джорджо – адв. Анелия Иванова. Тя удостовери, че на 25 юли е излязло решението на Върховен административен съд, с което на процедура се удостоверява решението на Административен съд – Габрово: ОДМВР – Добрич да заплати на господин Василев сумата от общо 3000 лева с лихвите, като с взетото решение се променя присъденото обезщетение, което общо става в размер на 6000 лева

“Важен миг в решението на висшия съд е това, че на процедура съдът напълно показа претекстовете на долната инстанция, в които претекстове беше посочено, че върху моя доверител е приложена непозволена полицейска мощ от чиновници на дирекцията, респ. нанесени са му голям брой рани по тялото ”, изясни юрист Иванова пред “Труд ”,

“След това решение най-вероятно ще сигнализираме вътрешния министър за осъществяване на вътрешна инспекция и вероятно дисциплинарна отговорност на полицейските чиновници, тъй като когато такава беше осъществена, то същата беше по този начин да се каже “претупана ” ”, добави тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР